Niet echt spannend deze, maar wel heel lekker: tosti slomo. En in een mum van tijd klaar (en op).
Hup, gelijk maar beginnen…
Stap 1. Pak twee boterhammen (in dit geval lichtbruine zonder pitjes en/of zangzaad).
Stap 2. Plakje ham op, eventueel listig bijsnijden zodat passend.
Stap 3. Smeer wat sambal trassie op de ham.
Stap 4. Uitje bai.
Stap 5. Plakjes kaas erop – kijk nou die irritante gaten…
Stap 6. …een beetje Indo fixt dat even.
Stap 7. Dichtklappen die tosti in wording.
Stap 8. Beide kanten insmeren met boter/margarine/halvarine (zie maar). Vervolgens in een schone en droge pannekoekpan leggen, grootste pit, gas op standje laag en beide kanten roosteren. Niet weglopen maar af en toe checken of de tosti niet te bruin wordt.
Hoi Sjoerd
Beetje laat misschien, maar afgelopen week jou site pas ondekt, zag jou recept voor een tosti en dacht nog een tip te moeten geven voor een sausje erbij.
Ik maak mijn tosti ook al jaren op ongeveer de zelfde manier en eet hem altijd met een goeie knoflooksaus, niet uit een flesje, zijn in mijn ogen te zuur en smaken helemaal niet naar knoflook.
Zelf maken is het lekerst, maar bij ons in de supermarkt hebben ze ook een goeie (slagersknoflooksaus).
Nou smakelijk allemaal.
Alfred
Aduh……enaaaaaak yah die tosti Slomo.
Niet te pedis maar errug lekah!!!!
🙂
mmm, lekker! Intussen een paar keer gemaakt, en blijft goed smaken. Bedankt weer!
Thanks voor t recept maar weer. T was weer smakelijk!
Oh Sjoerd, wat maak je me blij! Tosti’s- als Ronald moet werken leef ik op die dingen. Maar ik smeer een laffe sambal tomaat hoor 🙂
Pip is een beetje een wussy, ja?
Gewoon een klein beetje sambal trassie nemen: wel de smaak, niet de vlammen.
Ja Sjoerd … die gaten in de kaas! Maar je hebt het keurig opgelost … is een tosti-ijzer niks?
Je hebt gelijk, een tosti-ijzer is niks.